понеделник, 5 май 2014 г.

Тарталети с орехов пълнеж


Това трябваше да са кошнички, но при липсата на формички накрая се оказаха тарталети.
Всеки който се е отбил при Рони не може да не е прочел за тях. Представянето им лично мен ме накара веднага да запретна ръкави и да ги пробвам.


125 гр.масло (на стайна температура)
2 с.л. захар
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. смлени орехови ядки
2 ванилии
бяло брашно (до получаването на меко маслено тесто)

За плънката:
1  1/2 ч.ч. счукани орехови ядки
7 с.л. захар
2 яйца


От посочените продукти омесете меко тесто и го оставете за около 20-30 минути в хладилника.
След като тестото е готово вземайте по малко от него и с пръсти покривате стените на на маслените формички за тарталети.
Готовата покрита по стените с тесто тарталетка напълнете с плънка.
Изпечете сладките в предварително загряла на 180 градуса фурна до леко зачервяване. Не препичайте, защото ще станат твърди.
След като изстинат можете да ги поръсите с пудра захар.

10 коментара:

  1. Много любими са ми тези сладки! :) Твоите също са се получили страхотно, Нати! :)
    Рецепти като тази не трябва да бъдат забравяни и измествани от по-модерните напоследък десерти! :)
    Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, и аз така мисля, затова много се радвам като видя стара рецепта! Поздрави!

      Изтриване
  2. Чудесна идея! непременно ще опитам! Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Всичко орехово е на почит вкъщи :) Чудесна идея, Нати! Поздрави и весел празник :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Пламена! Радвам се че си надзърнала "Под Гъбката".

      Изтриване
  4. Чудесна идея, Наталия! Страхотно изглеждат тези апетитни тарталети! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Люси! То идеята не беше моя, но на истина станаха апетитни и вкусни тарталетки! Целувки от мен!

      Изтриване
  5. Много ги обичам от дете!:) Страхотни са твоите, Нати! Ще си взема няколко, да знаеш:) Голяма прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване