понеделник, 5 май 2014 г.
Тарталети с орехов пълнеж
Това трябваше да са кошнички, но при липсата на формички накрая се оказаха тарталети.
Всеки който се е отбил при Рони не може да не е прочел за тях. Представянето им лично мен ме накара веднага да запретна ръкави и да ги пробвам.
125 гр.масло (на стайна температура)
2 с.л. захар
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. смлени орехови ядки
2 ванилии
бяло брашно (до получаването на меко маслено тесто)
За плънката:
1 1/2 ч.ч. счукани орехови ядки
7 с.л. захар
2 яйца
От посочените продукти омесете меко тесто и го оставете за около 20-30 минути в хладилника.
След като тестото е готово вземайте по малко от него и с пръсти покривате стените на на маслените формички за тарталети.
Готовата покрита по стените с тесто тарталетка напълнете с плънка.
Изпечете сладките в предварително загряла на 180 градуса фурна до леко зачервяване. Не препичайте, защото ще станат твърди.
След като изстинат можете да ги поръсите с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много любими са ми тези сладки! :) Твоите също са се получили страхотно, Нати! :)
ОтговорИзтриванеРецепти като тази не трябва да бъдат забравяни и измествани от по-модерните напоследък десерти! :)
Усмихната седмица!
Светле, и аз така мисля, затова много се радвам като видя стара рецепта! Поздрави!
ИзтриванеЧудесна идея! непременно ще опитам! Весел празник!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Радост! Добре дошла при мен!
ИзтриванеВсичко орехово е на почит вкъщи :) Чудесна идея, Нати! Поздрави и весел празник :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Пламена! Радвам се че си надзърнала "Под Гъбката".
ИзтриванеЧудесна идея, Наталия! Страхотно изглеждат тези апетитни тарталети! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси! То идеята не беше моя, но на истина станаха апетитни и вкусни тарталетки! Целувки от мен!
ИзтриванеМного ги обичам от дете!:) Страхотни са твоите, Нати! Ще си взема няколко, да знаеш:) Голяма прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеИ от мен , Кате!
Изтриване