понеделник, 15 декември 2014 г.

Сараево


За пръв път предприехме дълго пътуване с децата, Бях много притиснена, как ще понесат дългия път ,но те ме изненадаха като се държаха добре. Пътят към Босна ми се видя много дълъг, но за сметка на това изключително живописен. Планини те им ми бяха някак си близки и само по- различната архитектура и различния език ми напомняха че съм в чужда страна.
Виж влизайки в Сараево, разликите драстично се увеличиха. За мен това беше град на контрасти и за винаги ще си остане така в моето съзнание.
Големината му , съчетана с многото квартали съставени от фамилни къщички с дворове.
Модерните молове, центърът с административни сгради и в същото време старата част на града с  майсторите  и техните ръчно направени изделия. Красивите паркове и страните улици и булеварди , който за мен нямаха никакъв логичен смисъл.
Кулинарно обаче бях пленена от кухнята им. Нещата , които опитах бяха много вкусни.
Разходката ми ще бъде кратка ,защото почти през цялото време валеше и не предразполагаше за много снимки.










6 коментара:

  1. Много е красиво. Благодаря за разходката през твоят обектив, Нати!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей, последната снимка е чудна! Винаги съм свързвала този град като някаква граница между два свята, които обаче много добре си съжителстват. И тъй като миналата година стигнах почти до него, но не и в него, ще потвърдя, че пътят е страшно живописен, но в същото време бавен. Пожелавам ви през новата година повече семейни пътешествия, Наталия!

    ОтговорИзтриване
  3. Винаги е интересно човек да се запознае с културата и бита на друго място!
    Благодаря за приятната разходка!

    ОтговорИзтриване
  4. Чаках да споделиш, Нати! Много е красиво по тези места и някой ден и аз ще ги посетя:))) Прекрасни са снимките! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ви, мили дами че споделихте с мен тази разходка! Прегръщам ви силно!

    ОтговорИзтриване