вторник, 25 август 2015 г.

Чушки пълнени с кайма и булгур



12- 14 червени чушки почистени от семето
1 купичка булгур
500г. кайма
2 големи глави лук нарязани на кубчета
1 морков настърган
малко целина- глава нарязана на дребни кубчета
2 големи домата, пасирани в блендер или настъргани
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер
кимион
джоджен
5- 6 с.л. олио

Булгурът се изплаква със студена вода в сито и се оставя де се отцеди излишната вода.
В олиото се задушават лука, морковите и целината. Прибавя се каймата и тя се задушава докато се изпари течността и остане предимно на мазнина(но без да препържвате каймата ,все пак ще има още топлинна обработка).
Прибавя се булгура, бърка се около минутка и се добавят червения пипер, разбърква се и веднага се прибавят доматите, а след минутка и една купичка с гореща вода или бульон.
Прибавят се останалите подправки , като заври огъня се намалява и се оставя булгура до усвои течността. С готовата плънка се пълнят чушките. Поставят се в подходяща тава и се поливат с вода. Течността трябва да е до средата на чушките.Пекат се на умерена фурна.



4 коментара:

  1. Ооо, колко обичам това ястие, Нати! Много, много вкусно изглежда, ще си напълня накрая и аз едни чушчици. :)
    Поздрави, Нати, и да ви е сладко вкъщи!

    П.П. А червените чушки са най-сладки. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, имаме пълно единомислие и за червените чушки и за ястието :)
      Усмивки!

      Изтриване
  2. Нати,
    чудесно ястие, любимо най - вече на баща ми.В сезонът на пиперките - червени и зелени е много подходящо приготвяне на пълнени зеленчуци с различни по вид плънки.С булгур стават чудесни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, поздрави и на теб! И на нас това ястие ни е любимо и с месо и без. Хубава събота и неделя от мен!

      Изтриване