петък, 24 август 2018 г.

Усукан тутманик



Преди време в кулинарната група "В моята кухня" видях тази рецепта и си я записах. Така и не разбрах, коя първи я сподели. Ето тук е един от вариантите.Рецептата много ни хареса.

за тестото:
-200 мл. прясно мляко
- 2 яйца
-2 с.л. кисело мляко
-2 с.л. олио
- 1 сл. захар
-
- 7 гр. суха мая ( 1 пакетче)
- 500 г. брашно ( пресято)

допълнително:
- 300-400 г. сирене
-125 г. масло ( меко със стайна температура)
- 1 яйце за намазване
- допълнително брашно за разточване 



Замесваме  тестото от изброените продукти.Оставяме за  15 минути да се отпусне. Разделяме на 4 части, всяка разточваме, намазваме  с мекото масло и поръсваме със сирене. Поставяме една върху друга. Разрязваме ленти, усукваме и поставяме в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене. Втасва до удвояване на обема. Намазваме с разбито яйце. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. При мен 30 минути.

В оригиналната рецепта маслото беше разтопено, но аз си имам изпитана рецепта за пита , която винаги се получава, и там използвам меко масло, затова така процедирах и тук. 


4 коментара: