сряда, 7 ноември 2012 г.

Руло "Стефани"






1 кг. кайма
лук
2 яйца + 1 жълтък
2 филии стар хляб
черен пипер
кимион


за плънката:
4- 5 яйца
4-5 кисели  краставички
2 моркова


за поръсване:
1 белтък
галета




Сварете яйцата за плънката и морковите.
Накиснете хляба в гореща вода.
От каймата, ситно нарязания лук яйцата,жълтъка изтискания хляб, пипера и кимиона, се приготвя  смес като за пържени кюфтета. Хубаво е да престои в хладилника за около 40 минути за да се овкуси добре.
След това се разтила на пласт 2-3 см. във форма на правоъгълник, върху мокра кърпа или фолио намазано с мазнина ( аз нямах и използвах намазана с мазнина  чиста торбичка ).
Отгоре се нареждат нарязаните на ивички кисели краставички , сварени маркови и сварените яйца нарязани на половинки,четвъртинки или кръгчета.
С помощта на кърпата сместа се повдига и се завива на руло.Поставя се в намазана с мазнина тава. Добре е да изберете тава в която да не остава много свободно място след кото сте сложили рулото.Ако то стане много дълго спокойно може да го разрежете на две ,но загърнете хубаво краищата да не изпадне плънката.
Отгоре рулото се намазва с леко разбит белтък , поръсва се с галета и се залива с горещо леко препържено олио.Изпечете във фурната.
След изваждане се нарязва на филийки и се поднася с гарнитура по избор.









Няма коментари:

Публикуване на коментар