за кюфтетата:
500 г. кайма
1 глава лук
1 яйце
1 филия хляб
кимион
черен пипер
за сосът:
1 морков
глава целина -100 г.
250 г.домати
2-3 картофа 250 г.
зелени чушки 150 г
магданоз
лук
червен пипер
1-2 с.л. брашно
Каймата се омесва с черния пипер, кимиона, накиснатия и изтискан хляб и яйцето.
Оформят се кюфтета и се полуизпържват в олио.
Приготвя се сосът : Нарязания на дребно лук ,морковите, целина и чушките на кубчета се задушават в част от мазнината с прибавка на малко вода до омекване.Прибавя се червения пипер и гореща вода. Посолява се и оставя да заври.Прибавят се и картофите нарязани на малки кубчета и полуизпържените кюфтета.
Ястието се вари 15- 20 минути и след това се слагат доматите нарязани на дребно.Накрая сосът се сгъстява с разреденото с вода брашно.Ястието се маха от огъня и се поръсва с дребно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар