сряда, 28 ноември 2012 г.
Торта "Бургаски нощи"
Безкрайни благодарности на Йоли за тази лесна и вкусна торта.Докато гледах нейното кулинарно предаване "Юлисима", тя сподели, че това е рецепта която е научила от бургаските баби.И аз спонтанно кръстих тортата "Бургаски нощи" .Вече няколко пъти съм я правила и категорично влиза в категорията "Любими".
300 г. бишкоти
1 кафена чаша прясно мляко
4 с.л. коняк
250 г. меко масло
4 с.л. пудра захар
5 яйца
100 г. захар
3 с.л. какао
2 ванилии
за крокан:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч счукани орехи
Карамелизирайте захарта и сипете счуканите орехи.Изсипете карамела в по-голяма тава покрита с хартия за печене.След като изстине го смелете в блендер или го счукайте в хаванче.
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем и ги сложете на водна баня .Водата не трябва да завира.Оставете яйчения крем да се охлади и сложете ванилията.
В друг съд разбийте маслото с пудрата захар и прибавете какаото.Смесете двата крема.
Сипете коняка в млякото.
В дълбока купа или тенджера начупете бишкотите на две.Напръскайте с млякото с коняк и изсипете крема.Разбъркайте.Изсипете във форма за торта с подвижен ринг.Загладете и оставете в хладилник за 1 нощ.
На следващия ден посипете тортата с крокана и украсете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Аз пак не съм разбрала. Сега научавам, че Йоли има тв предаване. Разкошна е тортата, Натали. Поздравления :)
ОтговорИзтриванеИна,радвам се че ти е харесала тортата! А предаването е по 24 KITCHEN
Изтриване