събота, 1 декември 2012 г.

Печена тиква с дюли,ябълки и локум




В тази рецепта няма да давам количества защото сложих всичко на око.От 1 седмица ми се върти тази идея в главата  и накрая реших да пробвам.Нарочно не сложих подправки и сега съм доволна защото дюлата има страхотен аромат.


тиква - обелена и нарязана на малки парченца
дюли
ябълки
1 пакет локум
захар


В избраната тава се слага тиквата,дюлите нарязани на малки парчета и ябълката обелена и нарязана на по- едро.Плодовете се заливат с 60 мл. вода и се поръсват със захар на вкус.
Пекат се на 200 градуса.10 минути преди да ги извадите от фурната добавете локума нарязан на дребно.Тиквата трябва да е нарязана на малки парчета за да се опече с останалите плодове.




Няма коментари:

Публикуване на коментар