четвъртък, 6 декември 2012 г.
Шаран плакия
За пръв път правя плакия, но се получи.
1 шаран
3-4 глави лук
2 моркова
2 скилидки чесън
20-30 г. целина- глава
1600 мл. доматен сок
15-20 зърна черен пипер
2 дафинови листа
сол
60мл. бяло вино
Шаранът се изчиства и се нарязва на порции.Посолява се и се слага в тавата която ще се пече.Приготвя се сосът.
Лукът се нарязва на полумесеци,морковите на кръгчета, целината на кубчета, а чесънът на едри кръгчета.
Зеленчуците се задушават в олио и 1 -2 с.л. вода. Прибавят се доматите ,дафиновия лист черния пипер и солта.Сосът ври докато се посгъсти.Изсипва се върху рибата,добавя се виното и 1-2 с.л.олио и ястието се пече на 230 градуса за 30 минути.
Плакията е по-вкусна студена.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Наталка изглежда много добре твоята плакия. Аз си признавам, че не съм опитвала никога, но винаги има първи път :) Весело празнуване!
ОтговорИзтриванеГаби, и аз не бях опитвала риба плакия, но ми хареса.
ИзтриванеВесели празници и на теб!
Въпреки че съм хапнала, пак се облизвам лакомо пред монитора. Много вкусно изглежда плакията, Натали!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд от мен :)
Инче, много си мила! Благодаря ти ! Весели празници и вълшебен декември!
Изтриване