неделя, 2 декември 2012 г.
Пълнозърнести хлебчета
200 г. бяло брашно
300 г. пълнозърнесто брашно
1 пакетче суха мая ( 7 г. )
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
250 г. топла вода
2 с.л. зехтин
20-30 г. микс от семена ( аз имах сусам, ленено семе, слънчоглед и мак)
Пресейте двата вида брашно.Добавете солта, захарта, маята и топлата вода. Омесете меко тесто
и в процеса на месене добавяйте семената.Готовото тесто покрийте с кърпа или с опаковачно фолио и оставете на топло да втаса 1 час.
Премесете втасалото тесто и разделете на 6 топки.Оформете малки хлебчета или питки направете плитки разрези с нож,посипете със семена и печете на 200 градуса в тава покрита с хартия за печене около 20- 25 минути или според фурната ви.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар