петък, 14 декември 2012 г.

Джинджифилови бисквитки




Точно преди една година започна моята лудост по кулинарните блогове.Започнах да ги откривам един по един и да ги следя.Първите рецепти, които се престраших да опитам бяха на коледни сладки. Ето тези, които ми станаха любими.
Рецептата видях тук


2 1/3  ч.ч. брашно
1 яйце
1/2  ч.ч. мед
1/2  ч.ч. меко масло
1/3 ч.ч. захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 с.л. канела
1 с.л. кокао
1/2  с.л. смлян джинджифил  ( от корен или сух)
1/2 с.л. индийско орехче
1/3 с.л. смлян карамфил
ванилия

Пресейте брашното с бакпулвера и какаото.Добавете останалите сухи съставки, а след тях , прибавете яйцето, меда и маслото.Омесете меко тесто. Покрийте с пластично фолио и оставете в хладилника за няколко часа.
Разточете тестото на кора  около половин сантиметър и изрежете избраните формички.
Плотът на който разточвате и точилката трябва да са обилно набрашнени иначе тестото лепне.
Бисквитките се слагат в тава покрита с хартия за печене и се пекат за 7-8 минути на 180 градуса.Отначало са много меки, но после  се втвърдяват.Могат да се запазят дълго време в плътно затворени кутий.
За мен ароматът им е опияняващ особено с пресен джинджифил.



2 коментара:

  1. "Лудостта" по блоговете ми е напълно позната. :-)
    Бисквитките изглеждат страхотно, тук усещам аромата им! Ще си направя виртуална почерпка с една от тях и ще ти пожелая уютна вечер, Натали! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Дани,вземи си повече от една :)
    Хубав ден и целувки от мен!

    ОтговорИзтриване