петък, 18 януари 2013 г.
Салата със спанак
300 гр. спанак
7 резана бекон
3 филий хляб
3 яйца
120 гр. синьо сирене
1 с.л. зехтин
за заливката:
6 с.л. зехтин
3 с.л. балсамов оцет
2 ч.л. горчица
Яйцата се сваряват.
Хлябът се нарязва на малки кубчета.Слага се в малка тавичка и се поръсва с 1 с.л.. зехтин.Пече се в загрята на 220 градуса фурна, докато кубчетата се зачервят и станат хрупкави.
Спанакът се измива и се накъсва в подходяща купа на едро.
Беконът се запича на сух тиган от двете страни.
Върху спанака се слага бекона, хлебните кубчета и обелените и нарязани яйца.Салатата се посолява и се залива със заливката.
За заливката всички продукти се разбъркват добре и с тях се залива салатата.Разбърква се .
Отгоре се настъргва синьото сирене.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много приятна, свежа и вкусна салата!
ОтговорИзтриванеНаталия, хубави почивни дни!
Благодаря,Tilia!Радвам се че салатката ти е харесала.
ИзтриванеХубава вечер!