петък, 4 януари 2013 г.
Сладкиш с плодове от компот
5-6 с.л. захар за карамела
1 компот от сливи (кайсии,праскови)
4 яйца
1ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
В тавичката се карамелизират 5- 6 с.л. захар.Върху карамела се нареждат отцедените плодове от компота.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера.
Яйцата се разбъркват със захарта докато удвоят обема си.Прибавя се и брашното с бакпулвера.Получената смес се изсипва върху плодовете.
Сладкиша се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна 20-25 минути или до готовност.Вади се от фурната и още топъл се обръща в тортена чиния и се сиропира със сока от компота.Поднася се студен.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Преди години често правехме този сладкиш, макар и без карамел :)
ОтговорИзтриванеСочен и много вкусен сладкиш!
Поздрави!
Tilia,добре дошла при мен!
ОтговорИзтриванеДа рецептата е от детството ми и е свързан с много спомени!
Хубав ден от мен!
Натали,топ-любимия ни сладкиш виждам при теб,страхотен карамел си му направила!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Роси,хубав ден и на теб. И на мен ми е любим особено с кайсии.
ОтговорИзтриване