сряда, 7 май 2014 г.

Чушки пълнени с патладжани и тиквички


Рецептата е на Иван Звездев и много ме впечетли, докато я приготвяше.Той я направи със зелени чушки, но у нас те не са на почит за пълнене. Ето и моето изпълнение на това прекрасно и различно ястие.

1 кг. червени или зелеви чушки
зехтин или олио за поливане

за плънката:
100 - 200 г. сирене
1 патладжан
1 тиквичка
1 връзка пресен лук
1 - 2 стръка пресен чесън
копър на вкус- аз сложих 5 стръка
4- 5 филии по- стар хляб нарязани на малки кубчета
6- 7 с.л. зехтин
сол

за подлучения сос:
1 кофичка кисело мляко
2- 3 скилидки чесън



Нарязваме патладжана на малки кубчета, осоляваме го и го оставяме да се отцеди горчивия сок.
Нарязваме лука и чесъна на ситно, а тиквичката на малки кубчета.
Задушаваме лука, чесъна тиквичката и патладжана в зехтинът( олиото) за 7-8 минути, като разбъркваме периодично.Добавяме нарязания хляб и подправките. Оттегляме от котлона и добавяме сиренето, което натрошаваме. Разбъркваме добре.
Пълним чушките с приготвената плънка, поливаме обилно със зехтин или олио и печем в предварително загряна фурна на 200 градуса.

За соса:
Разбъркваме киселото мляко със пасирания чесън и поднасяме с готовите чушки.




 

8 коментара:

  1. Наистина звучи много интересно рецептата! Със сигурност ще е вкусно. Само може би бих си спестила хляба в плънката. Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На нас ни допадна, много. Хляба играе ролята на свързващ елемент и поема ароматите на всичко. Като резултат не се усеща.Поздрави от мен!

      Изтриване
  2. Интересна рецепта, Нати, много вкусна и аз се заинтригувах. Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересна комбинация и рецепта, Нат! Благодаря, че сподели с нас това ястие. :)
    Замирисва ми и на лято вече, въпреки лошото напоследък време. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Мисля, че подобна комбинация ще ми хареса! Тиквички и патладжани си отиват с чушки, хлебчето добавя интересна нотка :) Ще опитам някой път :)
    Усмихната слънчева неделя, Нат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз заради интересната нотка се захванах. То мойто любопитство край няма :)))
      Благодаря , че намина!

      Изтриване
  5. Ох и на мен! Въпреки дъжда почти е лято! За рецептата, радвам се че те заинтригувах , Светле! Усмивки!

    ОтговорИзтриване