четвъртък, 11 януари 2018 г.

Киноа с гъби и сушени плодове



90 г. киноа
2 и 1/2 ч.ч. вода
500 г. гъби почистени и нарязани на едро
1 глава лук нарязан но кубчета
1 морков нарязан на малки кубчета
2 с.л. олио
6-7 сушени кайсии
1/2 шепа сушени боровинки
2 скилидки чесън
60г. масло
черен пипер
2 щипки лют пипер
къри
сол

Киноата се накисва за 10 минути в студена вода. Отцежда се и се слага да ври във 2 и 1/2ч.ч. вода.Вари се 20 - 25 минути.Отцежда се от водата.

Олиото  и маслото се загряват и в него се задушава за минута- две лукът. Прибавят се морковите. Като поомекнат се прибавят гъбите и сушените плодове.След като изври водата, която се е отделила от гъбите се прибавя нарязания на ситно чесън и подправките и след минута - две отцедената киноа. Дръпнете от огъня и сервирайте топло.



2 коментара:

  1. Нати,
    прекрасно ястие се е получило.Непременно ще го пробвам, записвам го за проба.Интересно и много ароматично .
    Поздрави и весел януари !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, това беше първият ми опит с киноа и ми хареса.Надявам се и на вас да хареса!
    Поздрави и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване