неделя, 14 януари 2018 г.

Френски хлебчета в хлебопекарна



Едно от приятните за мен неща е да се разхождам виртуално из кулинарните блогове. Винаги има с какво да се изненадам. Ето сега си намерих ново интересно място- Kokona.
От там си харесах тази рецепта и мога да споделя, че хлебчетата се получиха много вкусни.

за 10 хлебчета:

200 мл. вода
10 г. прясна мая
1 ч.л. мед
330 г. - брашно + 20 г. за дооформяне
1 ч.л. сол

за намазване:
30г. масло


В хлебопекарната  сложете водата, меда, натрошената мая , 300 г брашно и солта.Пуснете машината на програма месене на тесто.Наблюдавайте месенето, ако тестото се маже по бъркалките и е прекалено лепкаво, добавете още 2-3 супени лъжици брашно. Тестото трябва да е меко не плътно.Оставете тестото да се омеси и втаса в хлебопекарната.
След като е готово го извадете върху поръсен с брашно плот. Тестото не се меси, а се прегъва на две на три , колкото да стане на на фитил и се разрязва на 10 части.Всяко  парче тесто се оформя на топче, върху набрашнения плот , като сгъвате краищата му отвън навътре и притискате, а след това обръщате от към гладката страна.Тестото е доста лепкаво, така и трябва да бъде.
Хлебчетата се поставят в тава покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго и се намазват се с разтопеното масло. Тавата се прибира в хладилника за 2 часа или за една нощ.

Загрейте хурната на 50 градуса за 4-5 минути, след което я изключете. Сложете хлебчетата в изключената фурна и оставете да втасат за 1 час.
След като втасат изпечете в загряна на 200 градуса фурна със вентилатор и долно включен реотан. Печете за 15 - 20 минути, но ги наблюдавайте защото се изпичат много бързо ,а и всяка фурна е различна.(Ако нямате такава функция печете в обикновена фурна на 180 градуса) .Хлебчетата стават с хрупкава и много вкусна коричка и са меки пухкави отвътре.
Рецептата видях тук



3 коментара:

  1. Нати,
    ще изпробвам и аз тези хлебчета.Чудесни са се получили, изглеждат прекрасно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели с много вкусна коричка са тези хлебчета :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здрастуйте, всі, я Адрік Вадим, який проживає в місті Курган, я хочу поділитися з вами всіма про те, як містер Бенджамін допоможе мені отримати кредит у розмірі 15 000 000,00 рублів, щоб почати свою доставку харчових напоїв після того, як я працюю Кілька готелів тут, в Кургані, просто щоб заробити на життя, але нещасливі, у мене все ще виникали труднощі з оплатою оренди, але я дякую Богу, що зараз я працюю самостійно, 5 працівників працюють на моїй опіці. Якщо ви шукаєте фінансову свободу, я радимо вам зв’язатися з паном Бенджаміном з цим електронним листом нижче та номером додатка. lfdsloans@outlook.com + 1-989-394-3740

    ОтговорИзтриване