петък, 6 юни 2014 г.

Бутер спиралки с кренвирш

 

Едва ли ще изненадам някой с тази рецепта, но на мен ми харесва и вкуса и оформлението.Идеята видях някъде в нета, но не си спомням къде. Така че, ако някой си я познае да се обади ще сложа линк. Количеството може да се намали, защото се получават доста!

5 кренвирша
1500 кг. бутер тесто



 Тестото се оставя леко да се размрази и се нарязва на ленти по дължина, широки около 1 пръст.
Всеки кренвирш се разделя на 3 равни парчета. Всяко от тях се нарязва на четири. Взема се парченце и се навива лентата от тесто около него. Пече се на 180 градуса, върху хартия за печене, до зачервяване.


4 коментара:

  1. Иии любимите ни бутер кренвиршки! Много красиво си ги оформила, моите не стават така, браво, Нати, страхотна си! Иначе за идеята, не знам на кого е, но е популярна от години, аз лично я знам от моето Бонбонче, още тогава нямаше кулинарни блогове и сайтове, така, че може и да е от някое тв предаване, нямам представа. Прегръдки, Нати и прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, и на нас са ни любими! Целувки и хубава неделя!

      Изтриване
  2. Много са ни любими и спестявяавреме:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина, стават бързо! Поздрави, Траяна!

      Изтриване