събота, 22 септември 2012 г.

Бананови мъфини


Ароматът,които се носи  от тези малки кексчета,докато се пекат е невероятен.Направо неустоим.Даже като чели малко те подвеждат и те карат да очакваш да усетиш същия богат и запомнящ се вкус.Мъфините стават меки и приятни,но наистина след като цялата къща се изпълни с ухание на банани и ванилия, очаквах нещо по-така.
Рецептата видях при Йоли , но не успях да я изпълня съвсем докрай. Уви с най-приятната част с топинга се поразминахме  тъй като се оказа,че бананите бяха по-малко.Някоя от малките ми маймунки беше задигнала част от продуктите.Затова сложих малко  "Дулсе де лече" което се оказа много добра идея.


за тестото
125 гр. меко масло
1ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.ч.банани на пюре (2-3 банана )
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. прясно мляко
100 гр.черен шоколад
2 ч.ч. брашно

"Дулсе ди лече" за декорация


Разбийте добре маслото със захарта.Добавете едно по едно яйцата, а след това и намачканите банани.Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията.Прибавете към банановата смес ката редувате с прясното мляко.Разбъркайте и разсипете сместа в хартиени формички за мъфини, които с те сложили в тавичка за мъфини. Запълнете 2/3 от обема им.Начупете шоколада на пърченца и го набодете в кексчетата.Изпечете ги в предварително загрята фурна на 170 градуса.




Няма коментари:

Публикуване на коментар