вторник, 4 септември 2012 г.

Пиле по гръцки



Това е ястие,което приготвя свекърва ми,от която съм научила много вкусни рецепти.
Тя го приготвя в суров вариант.Пилето се нарязва и се поставя в тенджера от йенаглас.
Залива се с киселото мляко , сирената и маслото и се пече до готовност ( като се поставя капака за да се задуши).
Аз първо сварявам нарязаното пиле и после продължавам по същия начин.
И двата варианта са вкусни,а със сосчето ,което се получава, можеш да си оближеш пръстите.
Вие избирате как да го приготвите.

1 пиле
1 кофичка кисело мляко
200 гр. сирене - натрошено
200- 250 гр. топено сирене- настъргано или нарязано на малки парченца
100 гр. краве масло









Няма коментари:

Публикуване на коментар