неделя, 2 септември 2012 г.

Кисели краставички


Много обичаме кисели краставички.Преди няколко години като младо семейство разчитахме на зимнина от бабите и от магазините.Така се случи,че въпросната година нито една баба не направи краставички а мъжът ми трудно понася липсата им. И така отправихме се към магазините.Спомням си, че купихме 3 различни буркана от различни производители.Всичките завършиха безславно в кофата за боклук.И така следващото лято започна моето бойно кръщение с приготването на домашни консерви.Вече трета година приготвям краставичките по тази рецепта и нямат грешка.





Използват се чисти буркани тип "Омния".Мисля, че са 800 мл. Във всеки буркан се слагат:
1 кафейна чашка оцет ,1-2 резанчета лук,стрък или съцветие копър,скилидка чесън, 1-2 зърна бахар, 5-6 зърна черен пипер, 1 супена лъжица сол, 1 чаена лъжичка захар.
Измитите краставички се нареждат плътно в буркана.Доливат се с вода.
Затворените буркани се стерилизират в продължение на 4 - 5 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар