понеделник, 15 октомври 2012 г.

Мусака с тиквички и патладжани


Вече няколко пъти ям от тази мусака и всеки път е много вкусна.Уви, нездравословна , но вкусна. Ако можете да си затворите очите за това че се пържи,ето рецептата.


3-4 тиквички
3-4 патладжана
3-4 домата
500 гр.кайма
1 глава лук
1 морков
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
кимион
магданоз

Патладжаните се обелват и се нарязват по дължина на филийки,Посоляват се и се оставят за 30-40 минути да се отдели горчивия сок.
Лукът и моркова се нарязват на дребни кубчета и се задушават в малко олио.Прибавя се каймата и се запържва докато изври течноста ,която се отделя.Прибавя се червения пипер,солта, черния пипер,магданоз и кимиона.Разбърква се и се дръпва от огъня.
Тиквичките се нарязват също на филийки на дължина.Изпържват се в олио за кратко  и се нареждат в тавичката ,която сте избрали.
Патладжаните също се запържват за кратко в олио.
Върху тиквичките се разпределя плънката с каймата.Отгоре се нареждат патладжаните и върху тях се подреждат доматите нарязани на не много тънки шайби.
Печете в предварително загрята  силна фурна до готовност.
Поднесете с кисело мляко.
И накрая искам да добавя,че тавата не се намазнява,защото зеленчуците са поели достатъчно олио.Важен е и редът на подреждане.Първо тиквичките после патладжаните ,те доовкусяват тиквичките.









2 коментара:

  1. О, Натали, това е страшно вкусно! Не съм приготвяла все още такава мусака, просто защото, когато изпържа патладжани, те много скоростно изчезват и не остава за друго :))
    Усмихната седмица от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно и вие сте почитатели на патладжана,като нас :)
      Хубава вечер!

      Изтриване