Денят чувствително намаля.Есента вече се е настанила удобно и вика по-голямата си сестра Зимата.
А аз, всъшност не съм най-организирания човек на света.Часовете се изнизват между пръстите ми и докато се обърна денят е свършил!
Това уви ще се отразява и на следващите ми снимки.Ще са определено нощни.
Просто докато се върна от работа,прибера децата и сготвя нещо,слънцето одавна ще се е скрило.
А сега докато все още има тиквички една рецепта с тях.
2 картофа ( около 400 гр.)
1 тиквичка ( около 400 гр.)
1 червена чушка
1-2 моркова ( около 100 гр.)
4-5 стръка копър
2 яйца
7-8 лъжици брашно
сол на вкус
олио за пържене (около 1 ч.ч.)
Тиквичката се обелва и се настъргва на едро ренде. Изчаква се 5-10 минути, след което се изтисква добре, за да се махне излишната течност.Слага се в голяма купа и към настърганата тиквичка се прибавят обелените и настъргани на едро ренде картофи и моркови.
Чушката се нарязва на тънки ивички и също се добавя към зеленчуците.
Слага се и нарязания на ситно копър. Прибава се и брашното, като се разбърка добре.
Накрая се слагат яйцата и се посолява.Разбъркайте да се смесят всички съставки.
Олиото се сгорещява в дълбок тиган.
Със супена лъжица се гребва от сместа и се изсипва в тигана.
Кюфтенцата се натискат внимателно с лъжицата,за да се изтънят и оформят.
Пържат се от двете страни до зачервяване.
Преди сервиране се оставят върху салфетка за да се отцеди излишната мазнина.
Рецептата е на Звездев.Аз по промених тук там и добавих едно сосче за разкош.
за соса:
1 кисело мляко
20-30 гр. синьо сирене (настъргано)
1 скилидка чесън
Чесънът се счуква (или изтисква с преса за чесън) и се смесва с останалите продукти.
Не прекалявайте с чесъна иначе ще убиете вкусът на сиренето.
Сервирайте кюфтенцата гарнирани със сосчето.
Ще ги пробвам, нищо че гледаме да избягваме пърженото. Хубавото е, че човек може да използва любими зеленчуци за тази цел.
ОтговорИзтриванеХубава сряда :)
И аз се опитвам да избягвам пърженото ,но като видя интересна рецепта, съгрешавам :)
ИзтриванеХубава вечер!