вторник, 23 октомври 2012 г.

Ябълков сладкиш с карамел


Сдобих се с голямо количество ябълки и започна търсене на идеи.Този сладкиш определено ми хареса. Попада в категорията ми - любими.Аз го направих в по-голяма тавичка и стана по- тънък.Но така ми хареса,защото се усещат много добре ябълките.
Рецептата е от BG мама.



3 яйца
2 ч.ч. захар ( 440 гр.)
125 гр. масло
1 ч.ч. брашно
4-5 големи ябълки
1 пакетче бакпулвер
канела на вкус


 Слага се тавичка ( 26 см.) на котлона.  В нея се слага маслото да се разтопи.После се поръсва
1 ч.ч. захар и се оставя да се карамелизира с маслото до светъл карамел.Бърка се за да се карамелизира захарта равномерно.Внимава се да не загори карамела.
Сваля се от огъня и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки( като ветрило).Поръсете малко канела.
Отделно се разбиват яйцата с останалата захар докато побелеят и увеличат обема си.
Прибавя се пресятото с бакпулвера брашно.Разбърква се.
Сместа се изсипва равномерно върху ябълките и се пече до зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Още горещ сладкиша се изсипва в тортена чиния.Иначе карамела ще изтине и нама да може да се обърне.
В тавичката се изсипва 1/2 ч.ч. вода и се слага на котлона да заври,защото остава карамел.
Сладкиша се залива с получения сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар