вторник, 2 октомври 2012 г.

Зелен фасул


Не се разбирам много със зеления фасул.От дете се старая да се срещаме с този зеленчук възможно най-рядко.Но за моя изненада тази рецепта ми допадна.Може би се дължи на по голямото количество домати.




1 глава лук ( по-голяма)
3-4 скилидки чесън
зелен фасул
800 гр. настъргани домати
5-6 с.л. олио
1/2 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
сол на вкус
захар на вкус ( на върха на ч.л. или щипка, пробвайте трябва да убие киселинноста на доматите не да е сладко)
копър


Лукът се нарязва на кубчета, чесънът на ситно и се задушават в олиото и 1-2 с.л. вода до омекване.Прибавя се зеления фасул и 2 ч.ч. вода и се вари до омекване на зеления фасул на тих огън.Ако е необходимо долейте малко вода ,но не прекалявайте.Като омекне фасула добавете доматите и оставете да покъкри 10-15 минути.Посолете и добавете захарта. Сгъстете ястието с разреденото с малко вода брашно (до рядка кашица),което изсипете във врящия фасул при постояно разбъркане за да не станат бучки.Добавете копър и свалете от огъня.


Да ви е сладко!




3 коментара:

  1. Наталка, и аз бях така с този зеленчук в детските си години, но сега го похапвам :) А с твоята яхнийка ми напомняш, че отдавна не съм правила :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Габи, радвам се, че се отби!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Нат, великолепно изглежда яхнийката! Харесвам този тип манджички и то много.
    Поздравления за резултата :)

    ОтговорИзтриване