четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Баница с тиква


Много обичам тиква! В почти всички варианти. И варена и печена. Тази година съм решила, ако имам време да пробвам и нови рецепти.


 А сега откривам сезона на тиквите с традиционния тиквеник.Преди време реших да си точа кори за да е домашен на 100%.
Обаче, или не разточих корите достатъчно тънко или сбърках някъде другаде.Резултатът- Вече се отказах от уморителното замесване и точене на кори. Един път ми стига.Сега си ползвам готови.



1 пакет кори за баница
тиква
канела
захар
нарязани орехови ядки
олио


за поръсване:
пудра захар


Намаслете тавичката, която ще използвате.
Настържете тиквата на ситно ренде.
Поставете 1 лист кори за баница.Поръсете с малко олио.Поставете втори лист.Отново олио,разпределете част от настърганата тиква,поръсете със захар,  канела,и орехи.Завийте на руло и поставете в тавата.Повторете докато свършат корите.
Намажете готовия тиквеник с олио с четка и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна до зачервяване.
Извадете и напръскайте с  малко вода..Покрийте за няколко минути с чиста кърпа.
При поднасяне поръсете с пудра захар.





Отново не давам точни мерки за продуктите, защото  си мисля че тук нещата са въпрос на вкус.
По-сладко,с повече канела и орехи или обратно.Изберете точната комбинация за вас.




1 коментар:

  1. Аз защо не знам, че е имало тиквеник? Срамота!!!
    Добре, че има снимки, та да му се порадвам!

    ОтговорИзтриване