неделя, 1 юни 2014 г.

Чушки пълнени с кус кус,патладжан и сушени домати


Един експеримент , който се оказа сполучлив и вкусен.Чудех се с какво да напълня чушки, но плънката да не е обичайна.

чушки червени ( аз имах замразени)
1 стрък пресен чесън
3 стръка пресен лук
2 моркова нарязани на малки кубчета
1 патладжан
10-12 сушени домати нарязани на ситно
кус кус
30 г. масло
къри на вкус
черен пипер
пресен джоджен
олио


Патладжанът се нарязва на малки кубчета, посолява се и се оставя за 20 минути да се отдели горчивия сок.
Кус куса се сварява до готовност и се отцежда.
Пресния лук и чесън се нарязват на ситно и се задушават в маслото и 2 с.л. олио. Прибавят се морковите, патладжаните и сушените домати. Задушават се 5 - 6 минути добавя се кърито и черния пипер. Прибавя се и кус куса.Разбърква се добре и се дръпва от огъня. Добавя се пресния джоджен. С получената плънка се пълнят чушките.
Нареждат се в тавичка поливат се с малко олио и вода и се изпичат до готовност.

15 коментара:

  1. Браво, Нати, чудесна хрумка и много вкусен резултат! Честит 1 юни! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Искам две чушчици, моля :) Целувки

    ОтговорИзтриване
  3. Интересно съчетание, сигурна съм, че са били много вкусни. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Обожавам пълнени чушки без месо- тези звучат страхотно и няма да ги пропусна. Поздрав, Наталия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да ти харесат ,ако се престрашиш :) Хубав ден!

      Изтриване
  5. Това е точно по мой вкус! Съвсем редовно напоследък пълня чушки (ама жълти) с какво ли не и всеки път си облизваме пръстите. Твоята комбинация също е чудесна :) Май не съм събирала точно такива неща в чушка :)
    Лека нощ от мен, Нат! И хубаво утре :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То при нас жълтите и зелените не са на почит за пълнене :) Мъжката част е категорична в това отношение.
      А ти като пълниш чушки с какво ли не защо не ги показваш да си открадна някоя идея!
      Весел празник! И много подаръци!

      Изтриване
  6. Нати, много вкусно звучат тези чушки! Много!

    ОтговорИзтриване
  7. мммм,супер,това много би ми се усладило,Нат,страхотно вкусни чушки си приготвила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че те заинтригувах с моята хрумка, Роси! Поздрави!

      Изтриване
  8. Аз съм голям любител на кус-куса и тази рецепта със сигурност ще я направя скоро!Благодаря ти за идеята!

    ОтговорИзтриване