четвъртък, 9 август 2012 г.

Пиде със сирена и лук



Пиде бях правила преди време,но не се впечетлих от резултата.Вчера вечерта внезапно реших, че ми се яде нещо.Отворих хладилника и открих малка бучица синьо сирене,много малко топено сирене и реших да направя нещо с тях.Понеже бях много гладна трябваше да импровизирам.Нямаше време за търсене на рецепти.
Имах спомен за тестото на пидето- трябваше да втасва 2 пъти.Търпението не ми стигаше за толкова чакане! И направих тестото за пица ,което винаги си правя, само в последния момент добавих 1 яйце.
Стана страхотно! Не знам дали се получи точно пиде( Вие ще кажете),но беше много,много вкусно!

за тестото:
1/2 кубче жива мая(или 1 пакетче суха мая)
1ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
2-3 с.л. зехтин или олио
1 ч.ч. топла вода
400-600 гр. брашно( или толкова че да стане меко тесто)
1 яйце


За плънката:
малко синьо сирене
малко пушено топено сирене
3 глави лук
сирене
кашкавал

Няма точни мерки вие ще прецените на вкус.
Замесете меко тесто от изброените продукти и го оставете да втаса за 30-40минути.
Нарежете лука на полумесеци и го запържете в малко олио до готовност.Оставете да се охлади.
 Премесете на набрашнена повърхност втасалото тесто и го разделете на 4 топки.Всяка разточете на елипса.





Наредете плънката,кото отсрани оставите малко място. Сложете лука,настърганото синьо сирене,нарязаните на кубчета пушено и бяло сирене.Най-отгоре настържете кашкавал.
Завийте краищата.




Поставете върху хартия за печене и печете на силна фурна-200-220 градуса.
Внимавайте да не се препекат прекалено, защото са разточени тънко.




Извадете ги от фурната и се насладете на вкуса.










Няма коментари:

Публикуване на коментар