събота, 4 август 2012 г.

Селски хляб




Ако искате в домът ви да се разнесе неповторимият аромат на домашен хляб,провайте тази лесна и вкусна рецепта,която видях при Стефчето  http://streakytulipa.blogspot.com/2012/07/blog-post_10.html


1/2 кубче жива мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.ч. тола вода
400-600 гр. брашно (или толкова че да стане меко тесто )





В удобен за вас съд натрошете маята.Поръсете я със солта и захарта.Разбъркайте с вилица(маята ще се втечни).Добавете водата и постепенно добавяйте брашното.Бъркайте с вилица докато се получи лепкаво тесто.Доомесете с ръце до получаване на меко тесто.
Вие ще прецените колко количество брашно да сложите.
Оформете тестото и го прехвърлете в тавата която ще се пече ,обилно поръсена с брашно.
Покрийте с кърпа и оставете да втаса 1 час. Махнете кърпата и с нож направете ромбове.
Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар