четвъртък, 23 август 2012 г.

Усуканица с лук




Ето нещо което е невероятно на вкус. Както вече сигурно сте забелязали много обичам лук и щом видя рецепта с него немога да устоя ! Това уникално предложение видях при Йоли .
Разбира се  всеки който разглежда кулинарните блогове рано или късно открива тази  вълшебна кулинарка!



Подукти:

500-600 гр. брашно
2 яйца
50 гр.течно масло + 2 с.л. олио
4 с.л. заквасена сметана( аз сложих кисело мляко)
200 мл. топло мляко- но не горещо
20 гр. прясна мая
1ч.л. сол
1 ч.л. захар

предвидете и малко брашно за доизмесване ако се наложи

Плънка:
3-4 глави лук
1/2 ч.л. сол
50 гр.масло
200 гр. краве сирене
риган на вкус

разбито яйце за намазване


Разтворете маята в топлото мляко,солта, захарта и малко брашно.Оставете на топло да удвои обема си.
Направете кладенче в брашното и изсипете маята и останалите продукти.Замесете меко тесто.
Ако е необходимо добавете малко брашно.Покрийте тестото с кърпа и оставете на топло да втаса.

Плънката:
Нарежете лука на полумесеци и запържете в олиото.Оставете да се охлади.

Разточете тестото на тънка правоъгълна кора.Разпределете върху нея равномерно лука,поръсете с риган и сложете сиренето нарязано на кубчета.
Завийте тестото на руло и го прережете с остър нож, по дължина почти до средата.
Усучете рулото и го завийте на кравай.Сложете в намаслена тавичка или в тавичка покрита с хартия за печене.
Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар