неделя, 13 юли 2014 г.

Като в приказките

Обичам приказките. За принцеси, рицари, магьосници. За смели животни и приказни елфи.
Нека ви покажа част от дома на този прекрасен лебед.Той живее в замък!


Елате му на гости и ще попаднете на едно вълшебно място, където детето във вас може да се удивлява  и да изследва детските си блянове. Да поиграе на рицар или да бъде принцеса.


В един горещ и зноен ден, леко препечена, аз се сблъсках с този феномен.От изгарящото слънце се потопих в нежната прохлада на градините на замъка в Равадиново.


И светът ми изведнъж се изпълни с желание за откривателство.
Какво има след тези стълби, а след това мостче?Наистина се чувствах, като малко дете, което открива все нови и нови съкровища.
Имаше прекрасно езеро, с бели и черни лебеди. Невероятно красиви градини, винарна с много рицарски доспехи. Църква с изящни орнаменти.
Но най- неописуемо беше удоволствието , което изпитах от тази разходка.
Беше забавно да откривам различни стилове съчетани по невъобразим начин, но някак си симпатично изградили едно уникално място!
8 коментара:

 1. Ха, точно преди няколко дни за първи път чух за този замък и се разрових в нета за повече подробности! Много внушително изглежда и ако не знаех, че е в България, никога нямаше да ми мине и през ума!
  Благодаря за разходката, Нат! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Светле, а аз колко пъти съм минавала край него и не съм знаела за какво става дума. Едва тази година разбрах , че е отворено за посещение.Хубава седмица от мен!

   Изтриване
 2. Близо е до Созопол. Била съм там преди... Може да има поне 6-8 години. И тогава ме впечатли, сигурно сега е още по-внушителен.
  Поздрави, Нати, винаги носи приказното в себе си!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря,Гери! То приказното се е залепило за мен и не ме оставя :) Както казва един известен автор: Ако едно дете на 10 не се вълнува от фентъзи нещо не е наред.Ако един възръстен на 30 се вълнува от фентъзи нещо определено не е наред! То важи за мен в пълна сила!Поздрави и целувки!

   Изтриване
 3. Отдалече съм го мяркала. Май хубаво сте си изкарали?
  И явно сте на почивка;) Пожелавам ви да е запомняща се- много запомняща се!

  ОтговорИзтриване
 4. Мъхче, морската почивка свърши преждевременно. Определено беше запомняща се , най- вече с температурата и повръщането на двамата юнаци. Преди тези изпълнения си прекарвахме много добре. Сега ако може искам почивка след почивката :)

  ОтговорИзтриване
 5. Обичам приказките, а тази си разказала по невероятен начин! Страхотни снимки на това приказно красиво място! Поздрави и весело лято!

  ОтговорИзтриване