Време за гулия, Проблемът е че хич не ми допада вкусът и. Знам, че е изключително полезна и за това се опитвам да замаскирам вкусът и. Ето един сполучлив опит.
3 картофа
1 глава цвекло
2 моркова настъргани
гулия
кисели краставички нарязани на малки кубчета
3 яйца
1 майонеза
сол
олио
оцет
Сварете картофите и цвеклото поотделно докато омекнат.
Сварете яйцата.
Обелете картофите, и яйцата.
Настържете картофите на едро ренде и ги овкусете с оцет,олио и сол на вкус.
В отделен съд овкусете настърганите моркови.
Настържете цвеклото в друг съд и подправете с сол,оцет и олио.
Настържете гулията и подправете подправете с сол,оцет и олио.
Наредете салатата: ред картофи, ред моркови, ред кисели краставички, ред гулия,ред цвекло. майонезата и накрая завършете с настърганите яйца.
Както се вижда от снимката, на първата салатка забравих киселите краставички ,но на следващата се коригирах, определено придават колорит.Ако не поднасяте салатата веднага, може би е по-добре да сложите цвеклото най-отдолу за да не оцвети останалите продукти.
А тук и тук може да прочетете повече за полезните свойства на гулията.
Нати,
ОтговорИзтриванегулията е много вкусна сурова с цвекло и моркови или с ябълки.Трябва да се свикне с вкуса и, да се овкусява по - добре салатата.Прекрасно съчетание, богата и вкусна салата.
Поздрави !
Ели, ще пробвам и с цвекло,благодаря за съвета.
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен!
Аз пък много обичам да си я хапвам така, само нея - сурова, много ми е приятна на вкус земната ябълка. Салатката също ми допадна.
ОтговорИзтриване