неделя, 2 декември 2018 г.
Карамелена шам пита
-2 ч.ч. лимонада
- 1 ч.ч. захар
- 10 с.л. олио
-1 ч.л. сода бикарбонат
- 3 ч.ч. брашно
- кората от един портокал настъргана
- кората от един лимон настъргана
за пълнежа:
- 2 бр. белтъци
- сладко от вишни
- 1 ч.ч захар
В купа разбъркваме лимонадата, олиото, захарта, портокаловата кора, лимоновата кора, брашното, содата.
Сипваме сместа в тавичка ( 22 см.) постлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.
След като се изпече сладкишът, го оставяме да изстине напълно.
Разбиваме белтъците на сняг.
Карамелизираме захарта.
След като захарта се е карамелизира, я изливаме на тънка струя при непрекъснато разбиване с миксера при белтъците, след това кремът е готов.
Щом сладкишът е изстинал, го разрязваме с нож и махаме горната част (местим я в друга чиния), след това го издълбаваме, разпределяме сладкото, отгоре разпределяме и белтъчения карамелен крем (оставяме една част за декорация) и връщаме обратно горната част на сладкиша. Декорираме с останалия крем.
Аз прибавих и малко захарни перли за разкош.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар