- 350мл. течна животинска сметана (студена)
- 250 мл.подсладено кондензирано мляко
- 500 г. ягоди
Ягодите се режат на малки парчета и се пасират.
Сметаната се разбива до средно твърди връхчета. Прибавя се кондензираното мляко и се разбърква до хомогеност на ръка. Прибавят се пасираните ягоди и отново се разбърква до еднородна смес.
След това получената смес се слага в машина за сладолед.
Ако нямате машина , прехвърлете в кутия и поставете във фризере поне за 8 часа.
Преди да се сервира се оставя на стайна температура за 5 - 10 минути.
Нати,
ОтговорИзтриванепрекрасен е този сладолед.Не съм правила, но знам,че е чудесна рецептата.С кондензираното мляко става чуден сладолед.Преди години правих сладолед с разбити белтъци на сняг и разбита сметана / суха или заквасена /.Ставаше също идеален сладолед.Правили сме и сладолед с яйца.Но трябва да се прави в машина за сладолед.
Поздрави, весело лято !
Ели, весело лято и на теб!
Изтриване