понеделник, 10 юли 2023 г.

Маслени сладки


Много фини  и деликатни сладки ,които се топят в устата.

Малкият ми син ги хареса много и ни гледаше обвиняващо като ги хапвахме, така че накрая му ги оставихме. 

 225 г. меко масло

100 г. пудра захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

щипка сол

1 яйце

200 г. брашно

50 г. натурално царевично нишесте


за глазура:

100 г. млечен шоколад


В купа се слагат мекото масло и пудрата захар и се разбиват с миксер.

Добавят се солта,ванилията и яйцето и се разбива за кратко.

Накрая се добавят пресетите заедно брашно и нишесте.

Разбива се с миксер до хомогеност..

Сместа се прехвърля в пош и се шприцоват избраните формички за бисквити ,в тава покрита с хартия за печене, на разстояние .

Сладките се пекат в загрята фурна на 170 градуса за около 8 минути или до леко зачервяване по крайщата. не бива да се препичат.

Шоколадът се разтопява на водна баня и сладките се потапят в него.



Няма коментари:

Публикуване на коментар