понеделник, 28 юли 2014 г.

Солени кифлички



Тези солени кифлички са особено апетитни докото са топли. Видях ги при Ани.

220 г. меко масло
1 ч.ч. настъргано краве сирене
1 ч.ч. настърган кашкавал
1ч.ч. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер (10г.)
3 ч.ч. брашно

1 яйце за намазване
за поръсване:
риган, ким


Разбийте с миксер маслото с кашкавала и сиренето.Разбъркайте бакпулвера в киселото мляко и изсипете в сместа. Добавете и пресятото брашно и бъркайте до получаване на меко тесто.Покрийте полученото тесто със стреч фолио и оставете в хладилника за 2 часа.

Извадете тестото и разделете на 6 равни части.
На набрашнена повърхност разточете едната част от тестото и разделете на 8 триъгълника. Навийте на кифличка всеки триъгълник. Така докато свършат всички части от тестото.Намажете с разбитото яйце. И по желание поръсете с подправки.
Изпечете кифличките в тава застлана с хария за печене, на 180 градуса за около 13 минути или до приятно поруменяване.



5 коментара:

  1. Ако кифличката изчезне от чашката, да знаеш, че не е паднала:))) Нати, вълшебни са тези малки вкусотийки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Тук някакви красотии ми се мернаха, мирише на масълце и ким, мммммм че вкусно :)
    Поздрави, Наталия!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни и още един плюс - могат да се хапват на път, в офис, защото са малки и симпатични. :) А и засищащи със сигурност.
    Поздрави, Нат!

    ОтговорИзтриване
  4. Нат, прекрасни са тези малки и апетитни кифлички. Особено ми допада ароматната поръска отгоре. Дано да са ти останали повече, тъй като си откраднах няколко :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ,дами за милите думи! Целувки от мен!

    ОтговорИзтриване