сряда, 1 юли 2015 г.
Кошничка от кашкавал
Някъде бях чела за тези кошнички, но после не успях да ги намеря и така действах по памет.
Настъргах кашкавал. Сложих голям тиган с не залепващо да се нагрява. Обърнах една купичка за супа на обратно. Като се нагорещи тигана наръсих кашкавала във формата на голям кръг. Изчаках да се разтопи хубаво и да се зачерви. После с помощта на дървена шпатула преместих кашкавала ,който приличаше на палачинка, върху обърнатата купичка. Оставих да се охлади и напълних готовата кошничка със овкусена зелена салата.
Ако решите да си направите подобни кошнички трябва да имате предвид че трябва да се напълнят с избраната салата непосредствено преди сервиране.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Нати,
ОтговорИзтриваневиждала съм как правят подобни кошнички, но с пермезан в кулинарни предавания.Получила се е чудесно с кашкавал и е една много добра идея за гости.
Поздрави !
Ели, аз не съм гледала как се правят, Просто бях чела някъде, даже нямаше снимки, но ми се получи. И наистина е ефектно за гости или специални поводи.
ИзтриванеПоздрави и от мен!
Красиво и вкусно!
ОтговорИзтриванеХубаво лято, Нат!
Благодаря, Тили!
ИзтриванеХубава нова седмица!
Класиката си е класика, но ти си успяла да създадеш такава красота! Виждала съм идеята и преди, но не винаги в този красив златен цвят! Поздравления, Нат!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти ,Люси! Целувки!
ИзтриванеЧудесна идея, Нат! И е много оригинална за гости, наистина! И аз съм виждала в предавания да я правят с пармезан, но с кашкавал е много по-апетитно, а и достъпно. :)
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
В заведение съм пробвала от пермазан, но реших като за пръв опит да пробвам с кашкавал.
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица от мен, Светле!