неделя, 3 януари 2016 г.
Фузили с хрупкава, ароматна поръска и сирена
500г. фузили или друга паста по избор- спагети, фетучини, фарфале
200- 300 г. заквасена сметана
60г. кози кашкавал
30г. синьо сирене
50- 60 г. бяло сирене
100г. кашкавал
за хрупкавата поръска:
2 филии хляб
1 скилидка чесън
4 стръкчета пресен босилек ( или други подправки по избор мащерка ,риган)
1/2 шепа орехи
Слага се да заври водата за пастата и върху съда се слага огнеупорна купа, в която се слагат сметаната и на стърганите сирена.След като сирената се разтопят на водната баня, съдът се маха. Във водата се добавя сол и избраната паста се приготвя, според упътването.
Докато пастата се готви, се препича хляба и заедно с останалите подправки и орехите се поставя в блендер, и се смила на едри трохи. Получените трохи се запичат на сух тиган с не залепващо покритие, докато приятно се зачервят .
Фузилите се разбъркват със соса и се поръсват с горещата ароматна поръска.
Идеята за приготвяне видях от Джейми Оливър, но продуктите са различни според това, с какво разполагах. Резултатът много ми хареса и определено ще пробвам и с други сирена.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
За много години, Наталка!
ОтговорИзтриванеЗдраве и късмет желая от сърце!
Открадвам ти рецептата за някой обяд, много ми хареса!
Прегръдка и спорна нова седмица!
Ив,благодаря ти! Вълшебна година ти желая!Бъдете здрави!
ИзтриванеПрегръдки и от мен!
Честита Нова година, Нати! Нека е изпълнена със здраве и щастие! Рецептата е разкош!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Кате!Бъдете, здрави!
ИзтриванеМного положителни емоции, вълнуващи пътешествия и кулинарни предизвикателства :)
Щастлива,успешна,даряваща наслади да е новата година,Нат!
ОтговорИзтриванеПастата звучи многообещаващо с тази поръска,провокира ме да я опитам!
Благодаря ти ,Роси!
ИзтриванеЗа много години, Нат!
ОтговорИзтриванеС пожелание за година, изпълнена и препълнена от здраве и щастливи мигове с любимите хора!
Чудесна рецепта за следпразничното претоварване. :)
Светле, благодаря за пожеланията!Както казват да ти се връща :)
ИзтриванеЧестита нова година и от мен, Нат! Нека бъде много успешна, мирна и щастлива!
ОтговорИзтриванеНе е изненада, че като прочета сирена и се залепям веднага за рецептата! Това звучи много изкушаващо, но за това освен Джейми, и ти имаш голяма заслуга!
Усмихнат януари, мила!
Люси, и аз съм така със сирената! Голяма слабост са ми! Целувки!
ИзтриванеПастата със сирена ми е най-любима май. фантастично изглежда, Нати!
ОтговорИзтриванеИ на мен!Благодаря,Мъхче!
Изтриване