петък, 22 януари 2016 г.
Яйца по шотландски
6 яйца
500 г. кайма
черен пипер, кимион,сол
за панировката:
брашно
галета
3 яйца
олио за пържене
Сложете яйцата в кипяща вода, внимателно и варете точно 4,5 минути. Така ще останат рохки отвътре. Извадете яйцата и ги потопете веднага в студена вода. След като се охладят ги обелете.
Омесете каймата с подправките.Разделете я на 6 равни части.
В дланта си сплескайте каймата на кръг, поставете в средата едно яйце и го обвийте с каймата.Притиснете краищата и оформете хубава топка.Оформете по същия начин и останалите яйца.
Панирайте яйца по шотландски първо в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета. Изпържете от всички страни в повече олио.
Ето тук може да видите как ги приготвя Голдън Рамзи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Обещава да е много вкусно. Може да ги приготвя, но на фурна, че не ям в момента пържена храна.
ОтговорИзтриванеВкусен и усмихнат ден!
Габи, и аз мисля да пробвам и печени:)
ИзтриванеЦелувки!
Много са апетитни с този разтичащ се жълтък, Нати!
ОтговорИзтриванеЩе ги опитам обезателно!
Поздрави!
Светле, бяха поръчка от половинката ми точно заради разтечения жълтък. Гледал как Гордън Рамзи ги прави и ми каза ,че ги иска точно такиви. Голямо търсене на рецептата падна ,защото аз не бях гледала предаването :)
ИзтриванеНакрая го намерих на руски.
Поздрави и от мен!
А така! Даде ми чудна идея за вечеря. И благодаря да не забравя!
ОтговорИзтриванеРадвам се че съм прибавила идейка за семейното меню :)
ИзтриванеУсмихната неделя,Мъхче!
Еха, чудесни са станали!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
ИзтриванеНати,
ОтговорИзтриванешотландците са майстори на яйцата, използват ги приготвени по различен начин за закуска.Благодаря за тази рецепта.Едно интересно и разнообразно предложение.
Поздрави !
Да определено са майстори! Поздрави ,Ели!
ОтговорИзтриване