петък, 22 януари 2016 г.

Яйца по шотландски




6 яйца
500 г. кайма
черен пипер, кимион,сол

за панировката:
брашно
галета
3 яйца

олио за пържене



Сложете яйцата в кипяща вода, внимателно и варете точно 4,5 минути. Така ще останат рохки отвътре. Извадете яйцата и ги потопете веднага в студена вода. След като се охладят ги обелете.
Омесете каймата с подправките.Разделете я на 6 равни части.
В дланта си сплескайте каймата на кръг, поставете в средата  едно яйце и го обвийте с каймата.Притиснете краищата и оформете хубава топка.Оформете по същия начин и останалите яйца.
Панирайте  яйца по шотландски първо в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета. Изпържете от всички страни в повече олио.
Ето тук може да видите как ги приготвя Голдън Рамзи.

10 коментара:

  1. Обещава да е много вкусно. Може да ги приготвя, но на фурна, че не ям в момента пържена храна.
    Вкусен и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много са апетитни с този разтичащ се жълтък, Нати!
    Ще ги опитам обезателно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, бяха поръчка от половинката ми точно заради разтечения жълтък. Гледал как Гордън Рамзи ги прави и ми каза ,че ги иска точно такиви. Голямо търсене на рецептата падна ,защото аз не бях гледала предаването :)
      Накрая го намерих на руски.
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  3. А така! Даде ми чудна идея за вечеря. И благодаря да не забравя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че съм прибавила идейка за семейното меню :)
      Усмихната неделя,Мъхче!

      Изтриване
  4. Нати,
    шотландците са майстори на яйцата, използват ги приготвени по различен начин за закуска.Благодаря за тази рецепта.Едно интересно и разнообразно предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Да определено са майстори! Поздрави ,Ели!

    ОтговорИзтриване