събота, 7 януари 2017 г.
Зимна бобена салата
200 г. боб
3 сварени яйца
1 буркан печени червени чушки
2 скилидки чесън
100 г. сирене
сол
балсамов оцет( или обикновен оцет)
зехтин ( олио)
Бобът се накисва за една нощ във вода.На следващия ден се сварява до готовност.Оставя се да се отцеди и охлади.
Нарежете чушките на малки кубчета,прибавете към тях изстиналия боб,и пресования чесън.
Овкусете със солта,оцета и зехтина,Разбъркайте и добавете нарязаните яйца и натрошеното сирене.
Ако не ви се занимава, може да си купите консерва с готов боб, но понеже не съм купувала нямам идея колко тежи. Но за салатата ви трябва може би поне 400г. Не се сетих да претегля сварения фасул. Не че това е фатално за рецептата,Много често, като правя салати ги стъкмявам на око. Важни при тях са продуктите, не толкова количествата им, защото всеки може да си ги направи по свой вкус.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много обичам салатите с боб и твоят вариант ми допадна много, Нати - пъстра и вкусна!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Светле,радвам се че ти харесва салатката!Поздрави и от мен и ти пожелавам една здрава и прекрасна година!
ИзтриванеНати,
ОтговорИзтриванечудесна салата, а бобовите храни са чудесни, особено зимата, когато се нуждаем от качествен белтък.Преди години в България са се използвали много бобови храни, за разлика от днес, когато белтък се набавя основно от месото.
Поздрави Нати !
Благодаря ти ,Ели!Съгласна съм с теб ,че сме позабравили бобовите храни. Като дете присъстваше често на масата ни.Дано по-често посягаме към тях. Поздрави и от мен!
ИзтриванеЧестита Нова година, Нати! С пожелания за здраве, щастие и късмет! Салатката е приказна, красива и вкусна!
ОтговорИзтриванеЧестита 2017 и на теб, Кате!Много здраве за теб и семеството ти! Бъди все така вдъхновяваща,усмихната и неповторима!
Изтриване