неделя, 6 август 2017 г.

Бананови палачинки


Продължавам с опитите си за ограничаване на захарта и бялото брашно.
Това е една рецепта, която удовлетвори нуждите ми за сладко и същевременно ме поглези с прекрасния си бананов аромат.Продуктите са за 1 порция.


1 банан
2 яйца

малко масло за намазване на тигана

Бананът се намачква добре с вилица.
Яйцата се разбиват и се прибавят към намачкания банан. Разбърква се за кратко ,докато съставките се смесят.

Тиганът се загрява и се намазва с масло. Температурата на котлона се намалява с 2 -3 степени, да не е на максимално степен. Изсипват се 2 супени лъжици от банановата смес и така се оформя малка мини палачинка.Палачинките се изпичат от двете страни до зачервяване.

Направих мини палачинки, защото по-лесно се работи с тях. Не съм сигурна ,че ако палачинката е голяма, сместа ще се отдели без да залепне и да не се разкъса.


2 коментара:

  1. Нати,
    чудесни палачинки.Лесни, вкусни и без никаква захар и брашно.Плодовите брашна също вършат чудесна работа.Но всички брашна по принцип спомагат за увеличаване на теглото и по принцип не засищат глада.Докато с кълновете е точно обратното - засищат глада без да увеличават теглото.Така,че чудесна е рецептата.
    Поздрави, лека седмица и весело лято !

    ОтговорИзтриване