понеделник, 13 ноември 2017 г.
Кашкавалки -душици
400 мл. топло (но не горещо) прясно мляко
1 с.л. захар
1 кубче жива мая или 14 г. суха мая
1 с.л.
1 с.л. оцет
6 с.л. олио
4 яйца
за плънката:
125 г. разтопено масло
250г. натрошено сирене
100 г. настърган кашкавал
брашно между 800г. и 1100 г.
за поръсване :
поне 300 г. кашкавал
за намазване:
1 яйце
1 ч.л. олио
1ч.л. прясно мляко
Смесете млякото, захарта, маята и 2-3 с.л. брашно. Оставете на топло за 10 - 15 минути докато се надигне маята.
Към сместа с маята,добавете яйцата,солта, оцета,олиото и брашно до получаване на меко и еластично тесто.Месете поне 15 минути.Покрийте тестото и оставете на топло да втаса ( между 40 и 70 минути).
Разделете тестото на 16 топчета.Всяко топче разточете леко , намажете с разтопено масло, в единият край поставете малко от плънката- кашкавал и сирене. Завийте на охлювче.
Пригответе 2 големи тави. Намажете ги с олио. Рапределете охлювчетата ( по 8 в тава). Намажете с останалото масло
Оставете на топло да втасат за 45 минути.Намажете ги със смес от разбитото мляко,яйце и олио. Поръсете с кашкавала.Изпечете в предварително загряна на 180 градуса фурна до зачервяване.
рецептата видях тук
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Нати,
ОтговорИзтриванечудесни кашкавалки са се получили.Аз също правя понякога дори и погача наръсена с кашкавал отгоре.Твоите кашкавалки изглеждат чудесно.
Поздрави и лека и спорна нова седмица !
Ели, наистина станаха много хубави! Поздрави и хубава събота и неделя!
ИзтриванеЧуднички!
ОтговорИзтриване:) Благодаря!
Изтриване