четвъртък, 21 декември 2017 г.
Джинджифилови сладки с малиново сладко
370 г. брашно
2 1/2 ч.л. смлян джинджифил
2 ч.л. канела
1/4 индийско орехче - смляно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/2 ч.л. сол
170 г. масло на стайна температура
130 г. кафява захар
120г. мед
1 яйце
за овалване
1/4 ч.ч захар
За пълнежа:
сладко от малини по възможност без семки
Смесете брашното с подправките и бакпулвера и разбъркайте.
В друга купа разбийте с миксер маслото със захарта.Добавете яйцето,меда и продължете до разбиването до образуването на хомогенна смес. Прибавете брашното със подправките.Разбъркайте до получаване на меко тесто.Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник поне за час.
Оформете топчета колкото орех.Оваляйте ги в кристалната захар и ги поставете в тава постлана с хартия за печене на разстояние.Ако искате формата им да се запази върнете в хладилника за 15- 20 минути.
Изпечете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна, за 10- 12 минути.
Извадете ги и още топли с помощта на мерителна лъжичка направете кладенче в средата на всяка сладка.
Оставете да се охладят напълно и напълнете с малиново сладко .Аз използвах малиново сладко без семки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Гъбке сладка....,сътворила си чудесни сладки!Прегръдки,записвам рецептата!
ОтговорИзтриванеЧестити , мирни и благословени Рождественски празници !Чудесно предложение за Коледа ! Мир, здраве и благословение в твоя дом !
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа !
Красиви и изпълнени с вкус!
ОтговорИзтриванеЧстита Коледа!
Дами, благодаря Ви!Честита Нова година!Бъдете здрави! Желая ви много щастие, успехи и вълшебна година!
ОтговорИзтриване