сряда, 6 декември 2017 г.

Печена тиква с лук,салвия и картофи


Обичам тиква и покрай постите реших да опитам в солен вариант.

малка тиква 300- 400г.
2 глави лук
2 картофа
 2 скилидки чесън
 6-7 листа салвия
сол
черен пипер
3-4 с.л. зехтин или олио

Тиквата се почиства от семките(кората се оставя) и се нарязва на парчета. Картофите  се обелват и се нарязват не много тънка. Лукът се обелва и се нарязва на едри шайби. Зеленчуците  се подреждат в тава постлана с хартия за печене. Поръсват се солта,черния пипер. Отгоре се нареждат листата салвия и се поръсват с олиото или зехтина. Пекат се на 200 градуса за 20минути. Вадят се ат фурната обръщат се и се поръсват с нарязания на ситно чесън.Връщат се във фурната за още 20 минути или до готовност.

Опитайте и любимата ми Крем супа от тиква


4 коментара:

  1. Нати,
    комбинацията е страхотна.Още тази седмица ще я пробвам.Имаме много тикви цигулки, които използваме през цялата зима.А и супата от тиква е чудесна и може да се направи с ядково мляко през постите.
    Лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, получи се интересно .Надявам се да ти хареса!
    За супата не съм пробвала с ядково мляко, но ще опитам.
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Преди време открих тиквата в солен вариант. Най-често я приготвям със зехтин и подправки, с чесън, сладки картофи и други зеленчуци, но лук не съм добавяла, интересно ми е как би се отразил ароматът. Мисля, че този вариант е чудесен, Нати. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, и аз сега я откривам в солен вариант.Лук по принцип обожавам и се опитвам да го сложа в почти всичко :)
      Целувки от мен и весели празници!

      Изтриване