сряда, 6 декември 2017 г.
Печена тиква с лук,салвия и картофи
Обичам тиква и покрай постите реших да опитам в солен вариант.
малка тиква 300- 400г.
2 глави лук
2 картофа
2 скилидки чесън
6-7 листа салвия
сол
черен пипер
3-4 с.л. зехтин или олио
Тиквата се почиства от семките(кората се оставя) и се нарязва на парчета. Картофите се обелват и се нарязват не много тънка. Лукът се обелва и се нарязва на едри шайби. Зеленчуците се подреждат в тава постлана с хартия за печене. Поръсват се солта,черния пипер. Отгоре се нареждат листата салвия и се поръсват с олиото или зехтина. Пекат се на 200 градуса за 20минути. Вадят се ат фурната обръщат се и се поръсват с нарязания на ситно чесън.Връщат се във фурната за още 20 минути или до готовност.
Опитайте и любимата ми Крем супа от тиква
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Нати,
ОтговорИзтриванекомбинацията е страхотна.Още тази седмица ще я пробвам.Имаме много тикви цигулки, които използваме през цялата зима.А и супата от тиква е чудесна и може да се направи с ядково мляко през постите.
Лека и спорна нова седмица !
Ели, получи се интересно .Надявам се да ти хареса!
ОтговорИзтриванеЗа супата не съм пробвала с ядково мляко, но ще опитам.
Поздрави от мен!
Преди време открих тиквата в солен вариант. Най-често я приготвям със зехтин и подправки, с чесън, сладки картофи и други зеленчуци, но лук не съм добавяла, интересно ми е как би се отразил ароматът. Мисля, че този вариант е чудесен, Нати. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, и аз сега я откривам в солен вариант.Лук по принцип обожавам и се опитвам да го сложа в почти всичко :)
ИзтриванеЦелувки от мен и весели празници!