неделя, 4 февруари 2018 г.

Японско Тонкатцу


Предлагам едно бърза разходка до Япония.Част от продуктите не се срещат в обичайно в нашите кухни, като оризовият оцет и сусамовото олио ,но придават съвсем различен вкус на ястието.

400 г. свинско контра филе
1 с.л. зехтин
4-5 филии стар хляб
2 с.л. брашно
1 яйце


за  салатата:
500 г. китайско зеле
2 с.л. оризов оцет
2 с.л.соев сос
1 лайм -сокът
1 с.л. сусамово олио
сусам

за сосът:
1 с.л. кетчуп
2 с.л.соев сос
1 с.л. оризов оцет
2ч.л.сусам
1ч.л. сусамово олио
1/2 ч.л. кафява захар
малко чили


Хлябът се слага в блендер и се блиндира до едри трохи.Получените трохи се слагат в тиган заедно с 1 с.л. зехтин и се запържват за няколко минути за да станат хрупкави. Прехвърлят се в чиния и се оставят да изстинат.
 Вади се средната скара от фурната и се постила с хартия за печене.Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор.
Контра филето се нарязва на тънки пържоли,които се начукват и се овкусяват със сол и черен пипер.Пържолите се овалват първо в брашно, после в разбитото яйце и накрая в хрупкавите трохи.Пържолите се пренасят върху покритата с хартия скара и се пекат за 10 минути, после се обръщат от другата страна и се пекат още 10 минути.

За салата:
Нарежете китайското зеле на много тънки лентички и го овкусете със оризовият оцет,соевия сос,сусамовото олио и сокът на лайма.Поръсете салатата със сусам.

за сосът:
В купичка разбъркайте продуктите за соса.

Сервирайте месото нарязано на лентички, гарнирано със салатата и сосът.
Рецептата е от кулинарната група "Екзотична кухня у дома"
А интересни японски продукти може да видите тук

3 коментара:

  1. Нати,
    не съм хапвала до сега японски ястия.Японскта кухня е интересна, наситена с много морски дарове, соеви продукти и зеленчуци.Затова е много хубаво,че си решила да представиш подобни ястия, които всеки може да приготви в домашната си кухня.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели,за мен също беше интересен експеримент.Влюбих се във соса и със сигурност ще го използвам и за други рецепти.Поздрави и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Здрастуйте, всі, я Адрік Вадим, який проживає в місті Курган, я хочу поділитися з вами всіма про те, як містер Бенджамін допоможе мені отримати кредит у розмірі 15 000 000,00 рублів, щоб почати свою доставку харчових напоїв після того, як я працюю Кілька готелів тут, в Кургані, просто щоб заробити на життя, але нещасливі, у мене все ще виникали труднощі з оплатою оренди, але я дякую Богу, що зараз я працюю самостійно, 5 працівників працюють на моїй опіці. Якщо ви шукаєте фінансову свободу, я радимо вам зв’язатися з паном Бенджаміном з цим електронним листом нижче та номером додатка. lfdsloans@outlook.com + 1-989-394-3740

    ОтговорИзтриване