неделя, 15 март 2020 г.

Веган шоколадов сладкиш


Един сладкиш подходящ за всички, които постят, избягват бялото брашно и захар.

за блата:

- 200 г бадемово брашно
- 40 г. кокосово брашно
- 150г. фурми
- 150 мл. бадемово мляко
- 1 с.л. какао на прах

за крема:
- 2 банана
- 2 с.л. какао на прах
- 2 сл. разтопено какаово масло
- 1 с.л. мед
- 3 с.л. фъстъчен тахан

Фурмите, бадемовото мляко,  и какаото се пасират с мощен блендер или се смилат с кухненски робот. Прибавят се бадемовото и кокосовото брашно. Разбърква се добре. Малка тавичка с размери 20/30 см. се покрива с хартия за печене. Отгоре с е разпределя равномерно сместа за блата ,като се притиска добре с лъжица.

Приготвяне на крема:
Всички продукти се смесват и се блиндират до получаване на крем.
Кремът се разстила върху блата. Готовият сладкиш се покрива с фолио за свежо съхранение и  се прибира в хладилника за 2 - 3 часа.



2 коментара:

  1. Нати,
    веднага записвам рецептата, ще я изпробвам при първа възможност.Чудесно веган изделие.Прекрасно изглежда и е подходящо за всички постещи в момента.
    Поздравления за красивите снимки и представяне !Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Ели,ще се радвам да го опиташ. Едно от малкото ми успешни опити във веган десертите :) А повярвай ми имаше много неуспешни опити :)
    Поздрави и от мен.

    ОтговорИзтриване