неделя, 15 март 2020 г.
Веган шоколадов сладкиш
Един сладкиш подходящ за всички, които постят, избягват бялото брашно и захар.
за блата:
- 200 г бадемово брашно
- 40 г. кокосово брашно
- 150г. фурми
- 150 мл. бадемово мляко
- 1 с.л. какао на прах
за крема:
- 2 банана
- 2 с.л. какао на прах
- 2 сл. разтопено какаово масло
- 1 с.л. мед
- 3 с.л. фъстъчен тахан
Фурмите, бадемовото мляко, и какаото се пасират с мощен блендер или се смилат с кухненски робот. Прибавят се бадемовото и кокосовото брашно. Разбърква се добре. Малка тавичка с размери 20/30 см. се покрива с хартия за печене. Отгоре с е разпределя равномерно сместа за блата ,като се притиска добре с лъжица.
Приготвяне на крема:
Всички продукти се смесват и се блиндират до получаване на крем.
Кремът се разстила върху блата. Готовият сладкиш се покрива с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника за 2 - 3 часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Нати,
ОтговорИзтриваневеднага записвам рецептата, ще я изпробвам при първа възможност.Чудесно веган изделие.Прекрасно изглежда и е подходящо за всички постещи в момента.
Поздравления за красивите снимки и представяне !Поздрави !
Благодаря,Ели,ще се радвам да го опиташ. Едно от малкото ми успешни опити във веган десертите :) А повярвай ми имаше много неуспешни опити :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен.