Преди време видях подобна разядка или салата в някакво телевизионно предаване. Него не запомних ,но салатата определено ми влезе в ума.
Скоро поподнах на рецепта на Пепи за Тиро салата и реших да пробвам. Намалих малко зехтина, но всичко останало спазих.
- 500 г. бяло сирене ( добре е да е отцедено добре)
- 4 с.л. кисело мляко
- 1 зелена чушка
- 1 люта чушка
- 2 - 3 скилидки чесън -
- 1 с. л. зехтин
- малко пресен риган ( или сушен)
Чушките почистени от дръжките и семките се слагат в купа и се пасират с чесъна и половината кисело мляко.
Добавя се зехтина,сиренето, ригана и останалото мляко и отново се пасира.
Оставете в хладилник поне за 2 часа.
По желание при поднасяне полейте с малко зехтин.
Препечени филийки са чудесна компания на тази разядка.
Нати,
ОтговорИзтриванеправила съм подобна салата с печени пиперки.Със сурови за жалост не, но за първи път чувам за подобно наименование.Човек се учи цял живот.Страхотна салатка се е получила.
Поздрави, бъдете здрави !
Благодаря ти ,Ели!И аз обичам с печени чушки.
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен!