неделя, 18 октомври 2020 г.

Тиро салата


Преди време видях подобна разядка или салата в някакво телевизионно предаване. Него не запомних ,но салатата определено ми влезе в ума.
Скоро поподнах на рецепта на Пепи за Тиро салата и реших да пробвам. Намалих малко зехтина, но всичко останало спазих.



- 500 г. бяло сирене ( добре е да е отцедено добре)

- 4 с.л. кисело мляко

- 1 зелена чушка

- 1 люта чушка

- 2 - 3 скилидки чесън -

- 1 с. л. зехтин

- малко пресен риган ( или сушен)

Чушките почистени от дръжките и семките се слагат в купа и се пасират с чесъна и половината кисело мляко.

Добавя се зехтина,сиренето, ригана и останалото мляко и отново се пасира.

Оставете в хладилник поне за 2 часа.

По желание при поднасяне полейте с малко зехтин.

Препечени филийки са чудесна компания на тази разядка.


 

2 коментара:

  1. Нати,
    правила съм подобна салата с печени пиперки.Със сурови за жалост не, но за първи път чувам за подобно наименование.Човек се учи цял живот.Страхотна салатка се е получила.
    Поздрави, бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти ,Ели!И аз обичам с печени чушки.
    Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване