вторник, 17 ноември 2020 г.

Хрупкави банички





С тези банички ни почерпи една наша приятелка. Децата много ги харесаха и получих нареждане в първата възможна неделя веднага да ги направя.
Точна рецепта няма. Научих сама продуктите и начина на приготвяне. Понеже бързах, не се сетих да ги претегля. Може би следващия път.

- 1 пакет турски триъгълни  кори за баница ( в по-големите магазини вече ги продават)
- около 300- 400 г. сирене
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица олио
- масло

Добре е да обезсолите малко сиренето, за да не станат много солени баничките.
Приготвя се плънка от сиренето,разбитото яйце и 1ч.л.олио.
Плънката трябва да е по- суха.

В основата на всеки триъгълен лист кора се слага малко от плънката. След това към връхчето се слага малко масло.Баничката се завива.Така се приготвят всички банички, след което се изпържват в олио.
Препоръката която получих беше да ги приготвям в плитък тиган с не много олио,като се пържат равномерно от всички страни.

Товае единствената снимка . Добре че щракнах с телефона. 
Мислих ,че като са толкова много баничките ,после на спокойствие ще си снимам след закуска. Уви нямяше оживели екземпляри :)


 

2 коментара:

  1. Нати,
    правила съм подобни банички, но ги запичам със заливка във фурната.Също стават чудесни.Избягвам пърженето, а и във фурната е по - лесен и по - бърз вариант.
    Поздрави, лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, и аз съм правила тези банички предимно във фурната, но тази рецепта е по-различна на вкус тъкмо заради пърженето. И понеже беше желание на големият ми син, който беше тогава и именик нямаше как да не се съоброзя със желанието му.
    весели празици от мен!

    ОтговорИзтриване