- 1 ч.ч орехи
- вода, колкото да покрие ядките
-1 с.л. хранителна мая
- 1 капсула с пробиотик
Хранителната мая е от този тип, я не мая за хляб.
Накиснете орехите за една нощ. На сутринта прецедете и изхвърлете водата в която са се киснали ядките.
Сложете орехите в блендер и добовете вода ,колкото да ги покрие. Блиндирайте.Добавете пробиотика и хранителната мая.
Сложете купа и поставете гевгир или голяма цедка . Сложете тензух и изсипете сместа.Сложете втора купа отгоре или тежест. Оставете за 24 часа в хладилник.
На следващия ден махнете тензуха и прехвърлете сместа в купичка. Овкусете с подправики по избор. Аз сложих ситно нарязани сушени домати в зехтин, които си правя от градината.
Колкото повече стои толкова повече узрява , и тук както при обикновеното сирене е нужно време за ферментация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар