събота, 21 ноември 2020 г.

Ядково сирене от орехи



- 1 ч.ч орехи

- вода, колкото да покрие ядките

-1 с.л. хранителна мая

- 1 капсула с пробиотик

 

Хранителната мая е от този тип, я не мая за хляб.

Накиснете орехите за една нощ. На сутринта прецедете и изхвърлете водата в която са се киснали ядките.

Сложете орехите в блендер и добовете вода ,колкото да ги покрие. Блиндирайте.Добавете пробиотика и хранителната мая.

Сложете купа и поставете гевгир или голяма цедка . Сложете тензух и изсипете сместа.Сложете втора купа отгоре или тежест. Оставете за 24 часа в хладилник.

На следващия ден махнете тензуха и прехвърлете сместа в купичка. Овкусете с подправики по избор. Аз сложих ситно нарязани сушени домати в зехтин, които си правя от градината.

Колкото повече стои толкова повече узрява ,  и тук както при обикновеното сирене е нужно време за ферментация.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар