- 1 ч.ч орехи
- вода, колкото да покрие ядките
-1 с.л. хранителна мая
- 1 капсула с пробиотик
Хранителната мая е от този тип, я не мая за хляб.
Накиснете орехите за една нощ. На сутринта прецедете и изхвърлете водата в която са се киснали ядките.
Сложете орехите в блендер и добовете вода ,колкото да ги покрие. Блиндирайте.Добавете пробиотика и хранителната мая.
Сложете купа и поставете гевгир или голяма цедка . Сложете тензух и изсипете сместа.Сложете втора купа отгоре или тежест. Оставете за 24 часа в хладилник.
На следващия ден махнете тензуха и прехвърлете сместа в купичка. Овкусете с подправики по избор. Аз сложих ситно нарязани сушени домати в зехтин, които си правя от градината.
Колкото повече стои толкова повече узрява , и тук както при обикновеното сирене е нужно време за ферментация.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhApV9rsgfneoJwjV7GOy7NXDvnJ5FQXlEOLpRMtOeB3mn8qs8mY_Ir9BKA9vI7nSWSFNc_Sq8EPupMc2ngb3XpTtdyj2TOJ2yMOyVMqbVRC73z5Ar5ZcKS6pji1B51Rf0b-GCInjlWR2Ij/w640-h426/DSC_0196a.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар