петък, 13 януари 2023 г.

Крекери от нахутено брашно



160 г. брашно от нахут

1/2 ч.л келтска сол ( или морска сол)

1 /2 ч.л. чесън на прах

на върха на чаена лъжица смлян кимион

на върха на чаена лъжица куркума

щипка лют пипер

2 с.л. зехтин

4- 5 с. л. вода




В купа смесете брашното с подправките добавете зехтина и водата. Омесете тесто до гладка топка.

Разточете много тънко тестото около 2 - 3 мм. Изрежете желаните формички. Прехвърлете в тава покрита с хартия за печене. 

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 г. за около 8- 9 минути.Но внимавайте ,защото кога ще са готови зависи от това колко тънко са разточени. Затова след 6 -тата минута им хвърляйте по едно око. Ако ги препечете ще станат много твърди.

Рецептата видях тук


Няма коментари:

Публикуване на коментар