Това е една рецепта която правя много, много пъти. Стана любима на децата .
Споделяла съм я с няколко приятели и те също я одобриха. Не я качвах в блога ,защото все не остава време да и направя нормални снимки. Но след поредното питане - "Как беше онази рецепта с пиле", реших че е време да я напиша пък снимките когато успея.
За 4 порции:
700 - 800 г. пилешко филе
за мариноване:
4 с.л. соев сос
3 скилидки чесън
1/4 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. царевично нишесте
1 яйце
черен пипер
за соса:
4 с.л. соев сос
1 супена лъжица мед
4 с.л. кетчуп
2 с.л. кафява захар
2 с.л. оцет
6 с.л. вода
За поръсване :
сусам
прясно нарязан зелен лук
0,400 - 0,500 мл. олио за пържене
Пилешкото филе се нарязва на хапки и се маринова в соевият сос за маринатата, пасирания чесън и черния пипер. Оставя се да престои поне 2 часа .
Загрява се олиото. Трябва да е по - голямо количество за да може пилето да се пържи в маслена баня.
Към пилешките хапки се прибавя разбитото яйце и содата за хляб.Разбърква се и се добавя и нишестето. Отново се разбърква добре.
Хапките се пържат на порции . Степента на котлона след първоначалното загляване е добре да се намали ( на 7 от общо 9 степени , за да не се изпържат отвън ,а вътре да останат сурови).
След като всички хапки се изпържат се приготвя соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар